A sosit timpul pentru încă o rețetă marca CrossTheLimit. Ca de obicei va fi ceva simplu și rapid de pregătit, cu o procesare cât mai puțin dăunătoare pentru ingrediente și în același timp gustoasă.
Este vorba de carne de porc gătită la cuptor. Prefer carnea gătită la cuptor pentru că o prepar la o temperatură mai scăzută și obțin o intersecție potrivită între gust și produse toxice rezultate.
Tăiem julien două cepe potrivite, le punem pe fundul unei tăvi de ceramică. Prefer tava de ceramică pentru cuptor pentru că se curăță mult mai ușor si nu ruginește în timp.
Tăiem carnea în cubulețe de 2, 3 cm. Cât să se pătrundă ușor dar să nu se usuce sau să se ardă. Condimentăm după gust. Eu am pus sare, piper, salvie uscată și boia iute. Peste tot amestecul am turnat vin. Atenție când amestecați să aveți grijă ca la final ceapa să rămână acoperită. Altfel se va arde și se va înnegri.
Setăm cuptorul la 150 de grade pentru 30 de minute. Carnea se va fierbe încet gătindu-se uniform.
Amestecăm de două ori în cele 30 de minute. evitând să lăsam ceapa prea expusă.
După aceste 30 de minute urcăm temperatura la 200 de grade și mai lăsăm 10 minute amestecând la mijlocul perioadei. Astfel carnea va prinde o ușoară crustă aurie, fără să se ardă și să se denatureze prea mult grăsimile conținute.
Cel mai bine se potrivește alături de o salată plină de vitamine și antioxidanți. Cantitatea ridicată de proteine și fibrele din salată fac aceasta masă una low-carb cu un efect de sațietate semnificativ. Potrivită într-o cură de slăbire sănătoasă.
Vă urez poftă bună.