Ștrangulările sunt una dintre cele mai eficiente și mai sigure modalități de a incheia o confruntare. Atacatorul poate fi imobilizat fără fi rănit. Atâta timp cât nu este prelungită tehnica prea mult timp. Nu proclam acum eficiența acestui stil de lupta față de altele, dar este de reținut că putem imobiliza un atacator fără a îl răni. Chiar dacă este mai puternic ca noi, chiar daca este mai agresiv ca noi.
Ștrangularea chiar și nefinalizată are darul de a tempera izbucnirile de furie și de a "înmuia" eficiența atacurilor. Pentru a vedea cam ce se întâmpla și cât durează până leșini urmăriți și următorul filmuleț.
Pentru a exersa aceste tehnici aveți nevoie de un partener, de preferat o persoană măcar la fel de robustă ca voi. Nu o să simțiți și înțelegeți eficiența tehnicilor dacă vă rugați iubita sau fratele mai mic să îndure presiunea. Tehnica deși pare simplă are câteva detalii, foarte bine explicate în film, pe care dacă nu ți le însușești bine nu vei reuși să imobilizezi un adversar mai puternic. Nu vă jucați cu aceste procedee cum au făcut puștii din ultimul film, pentru că efectele pot fi mai neplăcute.
La antrenament nu se execută exploziv, ci se crește intensitatea strangulării gradual pentru a permite partenerului să ne atenționeze printr-o bataie de palmă, că este suficient. Nu vă bazați pe atenționări verbale, nu mereu mai poți vorbi dacă ești strâns de gât.
Concluzii
- Nu sunt procedee de joacă, nu sunt tehnici pe care să le aplicăm la petreceri pentru a face audiența să râdă. Sunt metode foarte eficiente de a imobiliza un adversar și sunt modalități de a te apăra de un atacator mai puternic ca tine.
- Simpla vizionare a filmului nu înseamnă că le-ai ințeles și că le poți aplica. Este nevoie de exercițiu. Când exersați puneți partenerul să va bata cu palma ușor când simte presiune prea puternică.
- Atenție la cât încercați să rezistați la ștrangulare înainte să abandonați uneori o secundă în plus poate să fie prea târziu.